Ένας Οδηγός για την Τέχνη & τον Πολιτισμό
Ο πιο Διάσημος Χώρος Εκδηλώσεων στην Ύδρα

Το Μουσείο Αρχείων είναι ο απόλυτος προορισμός τέχνης και πολιτισμού στο νησί της Ύδρας που φιλοξενεί πληθώρα από εκθέσεις, συναυλίες, μουσικά σχήματα κλασικής μουσικής, θεατρικά έργα, διαλέξεις, παρουσιάσεις βιβλίων, συνέδρια, σεμινάρια και εργαστήρια καθ' όλη τη διάρκεια του έτους στη θέα του γραφικού λιμανιού της Ύδρας.

Η Ατζέντα αυτού του Καλοκαιριού

Ιούνιος:

Από το τέλος Ιουνίου μέχρι και τις 11 Αυγούστου, σε συνδιοργάνωση με τον Didier Guillon του Οίκου VALMONT και το Ίδρυμα Artigas της Καταλονίας θα παρουσιαστεί η έκθεση «Plats d' Artistes» (Πιάτα Καλλιτεχνών) με κεραμικά πιάτα ζωγραφισμένα από διάσημους Ευρωπαίους ζωγράφους.

22-23/06/2013: Σε συνδιοργάνωση με την θεατρική ομάδα του Δήμου Ύδρας, 2 θεατρικές παραστάσεις με τίτλο "Ανθισμένες Μανόλιες"

Ιούλιος:

Ομιλία με θέμα: «Οδοιπορικό στο Άγιο Όρος» από τον ιατρό-περιηγητή Β. Φαρμάκη, σε συνερ­γασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ύδρας.

20 Ιουλίου. Ρεσιτάλ πιάνου από τον διεθνούς φήμης πιανίστα Alain Lefevre, σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Καναδά και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ύδρας.

Αύγουστος:

Από τα μέσα Αυγούστου μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί έκθεση ζω­γραφικής με έργα του σημαντικού Έλληνα ζωγράφου Γιάννη Κόττη που ζει και εργάζεται στο Παρίσι.

Από τα τέλη Αυγούστου μέχρι και τέλη Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστεί η έκθεση γραμματοσήμων με θέμα «Φάροι του Κόσμου», σε συνδιοργάνωση με το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης, τα ΕΛΤΑ και την Υπηρεσία Φάρων του Πολεμικού Ναυτικού.

Μουσική συναυλία με την Ελένη Βιτάλη.

Σεπτέμβριος:

Βραδιά προβολής του γνωστού και πολύ ενδιαφέροντος Ντοκιμαντέρ για την Ύδρα του παρελθόντος, γερμανικής παραγωγής, σε ελληνική με­ταγλώττιση από τον Καθηγητή Ν. Πανιελίδη-Ομιλία του γνωστού ερευνητή Θοδωρή Κοντάρα για την Κωνσταντι­νούπολη και τη Μικρά Ασία.