• Στείλτε τη σελίδα
  Στείλτε τη σελίδα
  x
  Email Αποστολέα:
  Email Παραλήπτη:
  Mήνυμα
  Αποστολή
 • Εκτυπώστε τη Σελίδα
 • Μοιραστείτε τη σελίδα
 • AAA  font size  font size
 •  
 • Επικοινωνία
 • Χρήσιμα Links
 
 
ελ  /  en

Aπόδραση στην ομορφιά του ανέγγιχτου!

Εξερεύνηση

Το νησί είναι το μοναδικό στην Ελλάδα που δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα. Δεν υπάρχουν ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι, ούτε θόρυβοι από αυτοκίνητα και μηχανές, ούτε τσιμέντο. Αυτό σας δίνει το μοναδικό προνόμιο να έρθετε σε επαφή με τη φύση και να αλλάξετε εντελώς τον τρόπο ζωής και του ρυθμούς της πόλης.

Όλο το νησί διατρέχουν μονοπάτια, άλλα λιθόστρωτα, άλλα σε έδαφος τραχύ και βραχώδες και άλλα που περνούν από πευκώνες, ελαιώνες και λιβάδια.

Σε αυτές τις συναρπαστικές διαδρομές θα ανακαλύψετε ξωκλήσια, μοναστήρια, αγροτόσπιτα αλλά και ερείπια αρχαίων που θα σας αποκαλύψουν την μακραίωνη ιστορία του νησιού, την μοναδική αρχιτεκτονική του παράδοση και την άγρια φυσική του ομορφιά.

Τα μονοπάτια – Στα μοναστήρια

Περπατήστε ακολουθώντας τα παλιά μονοπάτια και επισκεφθείτε τα 6 μοναστήρια του νησιού. Ανακαλύψτε την ομορφιά ενός ανέγγιχτου τοπίου. Εξερευνήστε τον πρώτο οικισμό του νησιού, στην περιοχή Επισκοπή προς τα δυτικά, με τα πρωτοελλαδικά κατάλοιπα. Κολυμπήστε στα κρυστάλλινα νερά του Μυρτώου Πελάγους, στο πίσω μέρος του νησιού.

Μια διαδρομή είναι αυτή που ξεκινάει από την κορυφή της πόλης και μέσα από το δάσος στις Πεύγες οδηγεί στα δίδυμα μοναστήρια του Προφήτη Ηλία και της Αγίας Ευπραξίας. Η θέα από κεί προς το στενό της Ύδρας, τον αργολικό κόλπο και την πόλη του νησιού είναι μοναδική. Στο μοναστήρι του Προφήτη Ηλία θα θαυμάσετε την εκκλησία και το αρχονταρίκι και θα επισκεφθείτε το κελί που έζησε για μερικούς μήνες ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Ακολουθώντας το μονοπάτι θα φτάσετε στην ψηλότερη κορυφή του νησιού, το βουνό Έρως, και θα αφεθείτε στην θέα του Μυρτώου Πελάγους που κόβει την ανάσα.

Μια δεύτερη διαδρομή ξεκινάει από τα ανατολικά της πόλης περνάει από το Μοναστήρι της Αγίας Ματρώνας, μετά από το Μοναστήρι του Αγίου Νικολάου και έπειτα από το Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας για να καταλήξει μετά από 20 χλμ ( περίπου ) στο απόμακρο γυναικείο Μοναστήρι της Παναγίας της Ζούρβας. Εκεί οι μοναχές θα σας προσφέρουν νερό από τη στέρνα του μοναστηριού και γλυκό του κουταλιού ή υποβρύχιο. Ζητήστε τους να σας πουν πως μπορείτε να εντοπίσετε το ασκηταριό του Αγίου Ιωαννίκιου κρεμασμένο πάνω σε έναν απόκρημνο γκρεμό πάνω από τη θάλασσα.

Η διάσημη και η άγνωστη Ύδρα

Μια άλλη διαδρομή ξεκινάει από τον παραλιακό δρόμο στα δυτικά της πόλης, περνάει από το Περίπτερο με το μύλο που γυρίστηκε το «Παιδί και το Δελφίνι» με τη Σοφία Λόρεν, προχωράει από το Αυλάκι και το αρχοντικό Μπουντούρη που γυρίστηκε η «Φαίδρα» με τη Μελίνα Μερκούρη, το Καμίνι και την ταβέρνα που γυρίστηκαν οι «Γοργόνες και Μάγκες» και φτάνει στο γραφικό χωριουδάκι του Βλυχού. Περνώντας μετά από το λιμανάκι του Παλαμιδά, μπορείτε είτε να ανηφορίσετε προς την Επισκοπή-τον πρώτο οικισμό του νησιού- είτε να προχωρήσετε προς τον μαγευτικό όρμο του Μώλου και μετά προς το Κάουμιθ και το Μπίστι. Κάντε βουτιά στα γαλαζοπράσινα νερά. Εδώ τα πεύκα φτάνουν μέχρι τη θάλασσα.

Όταν γυρίσετε στην πόλη μην παραλείψετε να απολαύσετε το υπέροχο ηλιοβασίλεμα από τα βράχια στα Κανόνια (Περιοχή Περίπτερο), συντροφιά με το αγαπημένο σας κοκτέιλ

Επιπλέον Σύνδεσμοι


Βρείτε μας στο χάρτη!

Είμαστε μόλις 200μ από την παραλία, sτο κέντρο του μνημειακού οικισμού της Ύδρας.
COTOMMATAE ΕΣΠΑ Image