• Στείλτε τη σελίδα
  Στείλτε τη σελίδα
  x
  Email Αποστολέα:
  Email Παραλήπτη:
  Mήνυμα
  Αποστολή
 • Εκτυπώστε τη Σελίδα
 • Μοιραστείτε τη σελίδα
 • AAA  font size  font size
 •  
 • Επικοινωνία
 • Χρήσιμα Links
 
 
ελ  /  en

«Μέρα ξανθή του ήλιου…» Οδ. Ελύτης!

Παραλίες

Επιλέξτε κάποια από τις πολλές παραλίες ή τις βραχώδεις ακτές για να απολαύσετε τα καθαρά, κρυστάλλινα νερά του νησιού. Υπάρχουν παραλίες με άμμο και βότσαλα ή βράχια. Η πρόσβαση γίνεται είτε με τα πόδια είτε με θαλάσσια μέσα.

Πολύ κοντά στην πόλη είναι η βραχώδης, σαν σε πισίνα Σπηλιά και αμέσως μετά η Hydronetta. Ιδανικά μέρη και τα δύο για μακροβούτια και μετά καφέ, κοκτείλ ή ένα ελαφρύ γεύμα στα μπαράκια που υπάρχουν εκεί. Το ηλιοβασίλεμα της Hydronetta είναι διάσημο και πολυφωτογραφημένο.

Σε απόσταση που εύκολα προσεγγίζεται με τα πόδια είναι το Αυλάκι. Μετά το Αυλάκι περπατώντας στον παραλιακό δρόμο, πάνω από το γκρεμό, με απίστευτη θέα στο στενό της Ύδρας, τα νησάκια έως και τις Σπέτσες αλλά και τα καταπληκτικά αρχοντικά Μπουντούρη και Μιαούλη, είναι το Καμίνι. ‘Ένα μικρό λιμανάκι με τον παραδοσιακό οικισμό που συνδέεται με την πόλη της Ύδρας. Η παραλία είναι λίγο παρακάτω, έχει βότσαλα και λέγεται Μικρό Καμίνι ή Castello, από το ομώνυμο πύργο που έχει αναστηλωθεί και λειτουργεί ως ένα πανέμορφο εστιατόριο και καφέ. Εδώ μπορείτε να περάσετε ολόκληρη τη μέρα σας, βουτώντας στα πεντακάθαρα νερά, ξαπλώνοντας στις άνετες ξαπλώστρες του Castello απολαμβάνοντας κάποιο snack, καφέ, ποτό ή και αργότερα ένα δείπνο στο ηλιοβασίλεμα.

Μετά το Καμίνι, πάντα ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο είναι ο Βλυχός. Είναι ένας παραθαλάσσιος γραφικός οικισμός με το μοναδικό για νησί ηπειρώτικο γεφύρι του 17ου αιώνα, που έχει δύο παραλίες, αυτήν μπροστά από το εστιατόριο Ενάλιον και περίπου σε 1χλμ τις Πλάκες Βλυχού. Και οι δύο παραλίες είναι οργανωμένες. Εδώ μπορείτε να φτάσετε και με βάρκα ή θαλάσσιο ταξί.

Μετά τον Βλυχό είναι ο Παλαμίδας και αμέσως μετά ένας κλειστός καταπράσινος όρμος με βοτσαλωτή πεντακάθαρη παραλία και όμορφα εξοχικά σπίτια, ο Μώλος. Ακολουθεί μια μικρή αμμώδης παραλία που δεν είναι οργανωμένη και είναι ιδανική για απομόνωση και χαλάρωση, το Κάουμιθ.

Στην νοτιοδυτική άκρη του νησιού βρίσκονται δύο πανέμορφες οργανωμένες παραλίες. Είναι το Μπίστι, με τα πεύκα να αγγίζουν το νερό και να «βάφουν» γαλαζοπράσινα τα νερά και ο Άγιος Νικόλαος με την μεγάλη βοτσαλωτή παραλία που σε κάνει να νιώθεις ότι βρίσκεσαι κάπου μακριά στο Αιγαίο.

Μετά τον Άγιο Νικόλαο βρίσκεστε πια στην «πίσω μεριά» του νησιού που βρέχεται από το Μυρτώο Πέλαγος. Όταν η ατμόσφαιρα είναι καθαρή, βλέπει κανείς μέχρι την Μήλο! Στην πλευρά αυτή βρίσκονται το Κλιμάκι και η Νήσιζα και πιο ανατολικά η ερημική, σχεδόν εξωτική, παραλία της Λιμνιώνιζας. Δεν είναι οργανωμένη αλλά μπορείτε να φτάσετε εδώ άνετα με θαλάσσιο ταξί και να συνεννοηθείτε την ώρα της επιστροφής. Στη βόρεια και ανατολική πλευρά του νησιού, σε απόσταση 2χλμ από την πόλη βρίσκεται το Μανδράκι ή Μίρα Μάρε. Όμορφη γωνιά εκεί, το μικρό ταβερνάκι για ψάρι και μεζέδες κάτω από τη σκιά των δέντρων μπροστά στο κύμα.

Επιπλέον Σύνδεσμοι


Βρείτε μας στο χάρτη!

Είμαστε μόλις 200μ από την παραλία, sτο κέντρο του μνημειακού οικισμού της Ύδρας.
COTOMMATAE ΕΣΠΑ Image